Go Back   Tahoe Forum - Chevy Tahoe Forum > 1994 - 1999 Chevrolet Tahoe/GMC Yukon Year Models > General Tahoe/Yukon Discussion Forum

Register to remove these ads.
General Tahoe/Yukon Discussion Forum General Discussion Forum



Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-26-2017, 02:36 PM   #1
totalpackage
Tahoeforum Newcomer
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 6
totalpackage is on a distinguished road
Default AC high fan output not working

Guys, im not sure if this vbulletin forum is owned or run by same folks as the other one i posted this on but i figured i would try and post my problem here also to get additional eyes on this problem.
My ac high fan switch setting quit blowing several days back. Since then i have replaced all the original equipment as listed. Blower motor, resister, relay, ac control. I didnt mind replacing all due to other issues that may have been existing in the other components. I will say now the existing fan blower speeds do work better but i still have the highest setting still not blowing at all. Any ideas?
totalpackage is offline   Reply With Quote
Old 11-27-2017, 08:49 PM   #2
totalpackage
Tahoeforum Newcomer
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 6
totalpackage is on a distinguished road
Default

Nobody?
totalpackage is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2017, 07:02 AM   #3
sntrym95
Tahoeforum Apprentice Member
 
Join Date: Feb 2016
Posts: 27
sntrym95 is on a distinguished road
Default

Check the connector that runs from the relay to the blower motor. I had an issue where mine melted slightly and disturbed the connection. I had to cut the connector out and replace with butt connectors.

That connector is behind the glove box, wrapped in foam, above and to the left of the blower motor.
sntrym95 is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2017, 08:11 AM   #4
totalpackage
Tahoeforum Newcomer
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 6
totalpackage is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by sntrym95 View Post
Check the connector that runs from the relay to the blower motor. I had an issue where mine melted slightly and disturbed the connection. I had to cut the connector out and replace with butt connectors.

That connector is behind the glove box, wrapped in foam, above and to the left of the blower motor.
That was it, i worked on this intermitently for days and that issue was inches away. I think it did that due to the old fan current draw. I have new fan installed now. Here is a pic.
Attached Images
File Type: jpg tah240.jpg (160.0 KB, 3 views)
totalpackage is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2017, 07:24 PM   #5
sntrym95
Tahoeforum Apprentice Member
 
Join Date: Feb 2016
Posts: 27
sntrym95 is on a distinguished road
Default

Yeah it took me a couple weeks to track down all the wiring diagrams after replacing the blower motor resistor and control panel trying to figure out why it would work sometimes and not others.

Here's a link to some pics I took of the factory service manual for HVAC stuff: https://flic.kr/s/aHsm77966y
sntrym95 is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



 
Advertisement

Other Sponsors






All times are GMT -4. The time now is 12:55 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
All rights reserved and copyrighted
Fully Driven Auto Network
GM Truck Forum
Ford Raptor Forum
Dodge Ram Forum
Chevy Cobalt Forum
Chevy Camaro Forum
FJ Cruiser Forum
Ford Truck Forum
88-98 GM Truck Forum
73-87 Gm Truck Forum
Ford Expedition Forum
Chevy Equinox Forum
Chevy Cruze Forum
Jeep Liberty Forum
Jeep Forum
Dodge Ram SRT10 Forum
Chrysler 200 Forum
Scion xD Forum
Scion xB Forum
Dodge Challenger Forum
SRT Forum
Nissan Titan Forum
Buick Enclave Forum
Cadillac Forum
Cadillac XTS Forum
TRD Forum
Central US Mopars
Southeast Mopars
Cadillac CTS Forum
Oklahoma Dodge Ram Club
Softball Forum